top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Sonos TV може да бъде интересна комбинация от Roku и AV приемник


Патент на Sonos, подаден на 14 декември миналата година, предполага, че планът на компанията за разработване на стрийминг кутия, която да се конкурира с Roku и Apple TV, може да включва и множество HDMI портове, вероятно за свързване на външни устройства като саундбарове, конзоли за игри, Blu-ray плейъри и т.н.


Последният анализ на патента на Sonos TV беше публикуван чрез Lowpass, в който се обсъжда как той би позволил да свържете мултимедийната кутия "всичко в едно" към един от най-добрите телевизори само с един HDMI кабел.


Въпреки че не е официално потвърдено от Sonos, които произвеждат някои от най-добрите безжични високоговорители, това ново устройство може да бъде пуснато в края на 2024 г./началото на 2025 г. и да струва около 150-200 USD. Съобщава се, че Sonos TV ще включва приложения от стрийминг услуги като Netflix и Disney Plus, а също така ще поддържа Dolby Vision и Dolby Atmos.



Предполага се също, че телевизорът Sonos TV може да има ново приложение за управление, подобно на това, което се използва за настройка и регулиране на настройките на високоговорителите и саундбарите, а не дистанционно управление. Изглежда, че Sonos се застъпва за метод за управление на втори екран, а не за дистанционно управление, тъй като в патента се казва, че "използването на смартфон (...) е много по-просто от навигацията в менюто на конвенционален телевизор".


Друга голяма част от патента изследва функцията "Приятели и семейство", която ще позволи на потребителите да се следят взаимно и да правят препоръки за филми и телевизионни предавания, добавяйки още едно ниво към устройството Sonos TV.


Интересно е, че се споменава също, че Sonos TV не включва магазин за приложения. Патентът подсказва, че ще остави управлението на приложенията и актуализациите на стрийминг приложенията да контролират самото устройство, заменяйки вградените магазини за приложения, които се намират в други стрийминг устройства от Amazon, Roku и Apple.


Струва си да се подчертае, че това са само спекулации, тъй като нищо не е официално потвърдено от Sonos. Тази информация е събрана от заявка за патент, която все още е в процес на разглеждане, така че това означава, че вероятно ще има значителни разлики между нея и крайния продукт. Но ако Sonos наистина успее да реализира Sonos TV, какво означава това за бъдещето на домашните кина?



0 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page