top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Ревю на Motorola Razr 2023: вторият екран е прекалено малък.


Има няколко неща, които ми харесват в Motorola Razr, като започнем от цената: неговата препоръчителна цена е 699 USD, което вече го прави най-евтиният модерен флип телефон, който можете да си купите в САЩ. В момента цената му е намалена на 499 USD, а намаления вероятно ще се намират лесно и през целия му живот.

Аз също съм фен на красивото зелено покритие от "веганска кожа" на моето устройство за преглед. И на теория ми харесва концепцията за малък външен дисплей. Той е с диагонал едва 1,5 инча, така че всъщност е предназначен само за проверка на известия или за поглеждане на следващото събитие в календара. Получавате най-важното и нищо повече, така че можете да прочетете текст или да проверите времето, без да се впускате в непланирана сесия на скролиране. Когато наистина трябва да се захванете с нещо, просто разгъвате Razr и ето го обикновеният екран на телефона - звучи страхотно!

Но ето какво не ми харесва: за да направите почти всичко с Razr, трябва да отворите телефона, което до голяма степен е в разрез с целта. При ежедневна употреба бързо достигате границите на това, за което можете да използвате външния екран, а подканването му да "обърнете отворен, за да продължите", когато искате да прочетете повече от заглавието на имейл, става досадно.

Работата е там, че използването на миниатюрен екран само за да проверявате известията си, всъщност изисква повече работа в някои случаи, отколкото при стандартен телефон с плоча. За да ги видите, трябва да превъртате нагоре-надолу по малкия дисплей, а ако искате повече контекст, трябва да докоснете няколко екрана. Това е много по-неефективно, отколкото просто да погледнете към заключения екран, да разширите известията, когато искате да прочетете повече, и бързо да отхвърлите тези, които искате да игнорирате.

2023 Motorola Razr беше обявен заедно с Razr Plus, който е чудесно устройство с много голям (относително) външен дисплей. Можете да четете и отговаряте на имейли, да имате достъп до Spotify, да играете игри и дори да стартирате пълни приложения на външния екран, ако решите. Освен това струва 999 USD. Този Razr, който не е Plus (Razr Minus?), се предлага с гореспоменатия мъничък покриващ екран, както и с няколко други намаления на спецификациите.

Има и няколко странности, като например факта, че таймерът на екрана на корицата очевидно няма нищо общо с основното приложение за часовник на телефона. Ако зададете таймер на външния екран и отворите телефона, той няма да бъде открит никъде. По същия начин не можете да видите таймер, зададен в основното приложение за часовници, на корицата на екрана.

Но моето оплакване номер едно от заглавния екран е, че той просто не е достатъчно полезен. Можете да направите повече - и то по-бързо - с традиционен екран за заключване или дори със смарт часовник. Вторият екран би трябвало да ви помага да правите неща, за да избегнете отварянето на телефона и сблъсъка с основния екран; вместо това установих, че той внася повече неудовлетвореност, отколкото каквото и да било друго.

Ако сърцето ви е насочено към флип телефон, със съжаление трябва да кажа, че ще трябва да платите за Samsung Galaxy Z Flip 5 или за 2023 Razr Plus - и двата са добри, въпреки че Samsung има по-добри резултати по отношение на издръжливостта и актуализациите на софтуера. Google Pixel 7A е отличен бюджетен избор, ако цената е по-важна от сгъваемостта. Но ако търсите наистина достъпен сгъваем? Изглежда, че просто ще трябва да почакате.

0 преглеждания0 коментара

Yorumlar


bottom of page