top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Android вече може да изпраща информация за здравословното ви състояние при обаждане на 911

При спешни повиквания в Android вече може да се изпраща допълнителна информация към оператор, тъй като се въвежда поддръжка, която позволява изпращането на здравна информация към службите за спешна помощ при обаждане на 911.

Google и RapidSOS си партнират, за да позволят данните от Android ELS (Emergency Location Service) да се предават на лицата за спешни повиквания и на службите за спешно реагиране. Това включва данни като "критична медицинска информация", като например кръвната ви група, контакти за спешна помощ или тежки алергии. Android съхранява тази информация локално и може да бъде настроена от потребителя.

RapidSOS обяснява:

Днес RapidSOS с радост споделя, че разширяваме поддръжката си за Android ELS, за да позволим на спешните екипи, използващи RapidSOS, да получават критична медицинска информация и данни за спешни контакти, изпратени директно от устройства с Android. В зависимост от това какво споделят потребителите, тази информация може да включва името на обаждащия се, алергии, лекарства, съществуващи състояния, контакти за спешни случаи и др.

В Pixels всичко това се обработва чрез приложението за лична безопасност.

При други производители на оригинално оборудване това може да се обработва от приложението Personal Safety на Google или чрез други подобни приложения.

Потребителите ще видят нова опция за съгласие за споделяне на медицинска информация в Android 12 и по-нови версии, а данните могат да се изпращат както при осъществяване на повикване, така и при изпращане на SMS съобщение до номера за спешни случаи. Опцията може да бъде намерена в приложението Personal Safety (Лична безопасност) чрез Your Info (Вашата информация) > Emergency Access (Спешен достъп) > Share during emergency call (Споделяне по време на спешно повикване), както е показано на снимката по-долу.


7 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page