top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Apple @ Work: Преосмисляне на AppleCare в предприятието


Помощно бюро на AppleCare

Поддръжката на бюрото за помощ AppleCare предлага поддръжка за неограничен брой инциденти, включваща хардуерна и софтуерна диагностика, отстраняване на неизправности и изолиране на проблеми специално за системите на Apple. Помощта се предлага и за Apple Business Manager и Apple School Manager. Тази услуга е рентабилна за разрастващи се организации, тъй като добавянето на отделни устройства на Apple няма да увеличи цената на договора ви за AppleCare Help Desk Support.

С този план ще получите приоритетен достъп до висшия екип за техническа поддръжка на Apple по телефона в продължение на 12 часа на ден, седем дни в седмицата.

Поддръжка на операционни системи AppleCare

Плановете за поддръжка на операционни системи на AppleCare предлагат разширена поддръжка при инциденти за бизнеса, като обхващат различни технически области. Тези области включват интеграция в различни среди, поддръжка на системни компоненти, мрежова конфигурация и управление, професионални софтуерни приложения, уеб приложения и услуги, както и сложни технически проблеми, които изискват помощ с инструменти от командния ред.

Всеки план за поддръжка на операционната система на AppleCare се предлага в комплект с AppleCare Help Desk Support - годишен пакет за техническа поддръжка, покриващ неограничен брой инциденти при поддръжка. Тази поддръжка обхваща инсталиране на софтуер, използване на устройства, диагностика на хардуер и софтуер, отстраняване на проблеми и изолиране на проблеми в хардуера на Apple.

Продуктите, включени в AppleCare Help Desk Support, са следните:

Хардуер на Apple

Последни версии на iOS, iPadOS и macOS

Различни приложения на Apple, включително Apple Configurator, Apple Remote Desktop, Classroom, Compressor, Final Cut Pro, GarageBand, iMovie, Keynote, Logic Pro, MainStage, Motion, Music Memos, Numbers и Pages.

AppleCare за предприятия

С AppleCare for Enterprise можете да изберете покритие за обслужване на хардуера на място за две, три или четири години от датата на закупуване на хардуера, в зависимост от плана на вашата компания. В случай на хардуерен проблем в рамките на договора, AppleCare for Enterprise гарантира бързо отстраняване на проблема с вашия хардуер. Имате гъвкавостта да получите сервиз на място във вашето местоположение още на следващия работен ден или можете да изберете помощ при всеки оторизиран доставчик на услуги на Apple в световен мащаб.

AppleCare for Enterprise също така има за цел да допълни вашия вътрешен отдел за помощ, като предлага неограничена 24/7 телефонна поддръжка на вашите крайни потребители. Поддръжката обхваща хардуер на Apple, операционни системи, приложения като Keynote, Pages и Numbers, както и помощ за личния акаунт или настройките в iCloud.

Планът включва допълнителни предимства, като например хардуерно покритие на място и възможност за ремонт или замяна на до 4% от отговарящите на условията Mac компютри или Apple дисплеи или до 10% от покритите iPad или iPhone по каквато и да е причина без допълнително заплащане. В повечето случаи Apple твърди, че може да поправи или замени устройството в рамките на един работен ден.

Един от аспектите около AppleCare, който се разви в главата ми, е, че всяка компания има уникални нужди и ситуации в света на дистанционната и хибридната работа. Мисленето ми около AppleCare се промени, защото много екипи не могат да си позволят вътрешна експертиза, за да поддържат правилно краката си. Може би екипът, който отговаря за автопарка на Apple, отговаря и за поддръжката на мрежата, сигурността и приложенията и се нуждае от допълнителен чифт ръце, които да помагат за поддръжката, ремонта и диагностиката на техните устройства.

Докато разглеждахме безбройните възможности, които Apple предлага на бизнес клиентите, трябва да разгледате нуждите си като компания. Екип от 1000 души, работещ от разстояние, ще има различни нужди от организацията с 1000 души в офиса. Нуждите от ремонт в отдалечена организация се различават от нуждите от ремонт в организация в офиса.

В крайна сметка моят съвет към ръководния екип по ИТ е първо да определите къде са вашите нужди и след това да решите каква роля ще играят Apple и AppleCare. Може да решите, че нямате нужда от никакъв план, но може да се окаже, че за да имате успешен опит с Apple, трябва или да наемете няколко души, или да използвате AppleCare за предприятия. Крайната цел е сигурно и продуктивно внедряване. Всяка организация ще стигне до нея по различен начин. Казвам всичко това, за да кажа, че AppleCare в предприятието не е за всеки, но Apple предлага много гъвкави възможности за осигуряване на успех.


2 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page