top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Apple активно разработва сгъваеми прототипи на iPhone, сгъваем 8-инчов iPad

Новият сгъваем iPhone е описан в начална фаза на разработка, така че не очаквайте да се появи скоро. Според доклада Apple разработва и сгъваем iPad с по-голям форм-фактор, тъй като се е сблъскала с предизвикателства при проекта за сгъваем iPhone.

Твърди се, че Apple наскоро е обсъждала поръчки на компоненти с производители в Азия за сгъваем iPhone в два различни размера. Все пак проектът може да бъде отменен, ако крайният продукт не може да отговори на стандартите за дизайн на Apple.

Според информацията Apple е спряла проекта за сгъваем iPhone около 2020 г. и вместо това се е фокусирала върху сгъваем навътре iPad, с размерите на iPad mini. Това устройство ще има приблизително осем-инчов екран. Сгъваемият iPad има по-малко строги изисквания за издръжливост в сравнение с формата на телефона. Също така може да се допусне iPad да бъде по-дебел, тъй като няма да се очаква да се прибира в джобове.

Твърди се, че Apple работи по начини за намаляване на гънката в средата на дисплея, която се появява след многократно сгъване. Компанията иска устройството да лежи напълно плоско, което ще позволи на потребителите да взаимодействат с екрана и свободно да рисуват върху него с аксесоари като Apple Pencil.

Не е ясно дали Apple е успяла да реши тези проблеми. Поне за iPhone 16 и 17 не очаквайте да бъде пуснат сгъваем дисплей на Apple. Преди няколко години се говореше, че Apple планира сгъваем за 2025 г., но този график изглежда е бил отложен.

3 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page