top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Apple (донякъде) премахва изискването си приложенията да предлагат поддръжка на функцията "Влизане с Apple"

Има още една малка, но забележителна промяна, която идва в App Store. Apple е преработила насоките си за App Store, за да премахне изискването, че приложенията, използващи опции за влизане от трети страни, като Google, Facebook и Twitter, трябва също да използват Sign in with Apple.

Въпреки че технически разгледано разработчиците не са задължени да използват Sign in with Apple, те са задължени да предлагат “допълнителна услуга за влизане с определени функции за поверителност”.


Преди това насоките на App Store бяха:

“Приложенията, използващи услуга за влизане от трети страни или социална услуга за влизане (като Facebook Login, Google Sign-In, Sign in with Twitter, Sign In with LinkedIn, Login with Amazon или WeChat Login), за да настроят или удостоверят основния акаунт на потребителя с приложението, трябва също да предлагат Sign in with Apple като еквивалентна опция. Основният акаунт на потребителя е акаунтът, който те създават с приложението ви за целите на самоидентификация, влизане и достъп до функциите и свързаните услуги на приложението ви.”


С наскоро обявените промени Apple преработи App Store насоките, за да каже, че приложенията, използващи услуги за влизане от трети страни или социални услуги за влизане, “трябва също да предлагат като еквивалентна опция друга услуга за влизане” със следните функции за поверителност:

услугата за влизане ограничава събирането на данни до името и имейл адреса на потребителя услугата за влизане позволява на потребителите да запазят имейл адреса си в тайна като част от настройката на акаунта им услугата за влизане не проследява потребителите, докато взаимодействат с приложението ви Тази промяна се отнася до насоките на App Store в целия свят. Apple споменава промените и в своето прессъобщение, публикувано в четвъртък.


Както преди, Apple има същите изключения, когато разработчиците не трябва да предлагат опция за влизане, фокусирана върху поверителността:

Вашето приложение изключително използва собствените системи за настройка на акаунти и влизане на вашата компания.

Вашето приложение е образователно, предприятие или бизнес приложение, което изисква потребителя да влезе със съществуващ образователен или предприятиен акаунт.

2 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page