top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Apple пуска iOS 17.3 със защита от откраднати устройства, тапет Unity, съвместни списъци за възпроизвеждане и др.

Apple пусна нова актуализация на софтуера за iPhone, която включва тапет 2024 Black Unity, съвместни списъци за изпълнение в Apple Music, защита от откраднато устройство, AirPlay за хотелски телевизори и др. Най-новата версия, iOS 17.3, включва и информация за AppleCare и гаранцията в Настройки за всички покрити устройства с вашия Apple ID. И накрая, iOS 17.3 включва постоянни подобрения в откриването на сривове на iPhone 14 и по-нови версии. iPadOS 17.3 също така придобива новите функции на Apple Music.


Откриването на откраднати устройства е нова функция за избор, която има за цел да предотврати престъпни групи, фокусирани върху потребителите на iPhone на обществени места. Wall Street Journal съобщи за престъпната схема миналата година.


Функцията за съвместни плейлисти за Apple Music е в процес на разработка от известно време. Премиерата на функцията за бета тестерите беше в iOS 17.2, но тя не беше включена в release версията. Актуализацията на Apple Music се завърна в iOS 17.3 с емотикони за реакция.


Тапетът 2024 Unity беше разкрит миналата седмица като част от колекцията Black Unity. Колекцията включва спортна лента с нов дизайн, циферблат за Apple Watch и тапет за iPhone. Потърсете раздела Unity (Единство), когато добавяте нов тапет, за да откриете творбата 2024.


Що се отнася до AirPlay за хотелски телевизори, това е функция, която ще изисква поддържани телевизори в хотелите, преди да може да се използва. Apple посочва хотелски марки от IHG Hotels & Resorts като първите, които поддържат AirPlay в хотели. Отделно LG посочи своите Pro:Centric Smart Hotel телевизори като хардуер, който ще работи с хотелския AirPlay.

Apple добави видео стрийминг към AirPlay 2 преди няколко години, но връзката между устройствата на Apple и телевизорите с AirPlay 2 се осъществява чрез Wi-Fi. AirPlay за хотелски телевизори използва QR код на екрана на телевизора, за да инициира сдвояване, когато дълъг списък на всеки хотелски телевизор в защитената с парола мрежа не е практичен.

Бележки към версията на iOS 17.3


Защита от откраднато устройство

Защитата на откраднато устройство повишава сигурността на iPhone и Apple ID, като изисква Face ID или Touch ID без резервен код за достъп за извършване на определени действия.

Security Delay изисква Face ID или Touch ID, чакане един час и след това допълнително успешно биометрично удостоверяване, преди да могат да се извършват чувствителни операции като смяна на паролата на устройството или на Apple ID


Заключване на екрана

Новият тапет Unity е посветен на историята и културата на чернокожите в чест на Месеца на историята на чернокожите


Музика

Функцията "Сътрудничество в списъци за изпълнение" ви позволява да поканите приятели да се присъединят към вашия списък за изпълнение и всеки може да добавя, пренарежда и премахва песни

Реакциите с емотикони могат да се добавят към всяка песен в съвместен списък за изпълнение


Тази актуализация включва и следните подобрения:

Поддръжката на AirPlay за хотели ви позволява да предавате съдържание директно на телевизора в стаята си в избрани хотели

AppleCare & Warranty в Настройки показва покритието ви за всички устройства, влезли с вашия Apple ID

Оптимизации на откриването на сривове (всички модели iPhone 14 и iPhone 15)

0 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page