top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Google Podcasts ще изчезне след март

И още една услуга се закрива - този път това е Google Podcasts, която се закрива в полза на YouTube Music.


През 2018 г. Google премести услугата си Play Music в YouTube и докато някои хора смятаха, че това е подобрение, други не бяха толкова развълнувани. Трябва да кажа, че се причислявам към последните; обикновено слушам, а не гледам музиката си, и не намирам интерфейса на YouTube Music за някакво подобрение.


Сега, както обикновено прави, Google реши да се откаже от още едно от своите приложения и вместо това да добави тези функции към друга услуга. През септември миналата година тя изпрати имейл до потребителите, в който обяви този ход, а сега изпрати още един, в който предлага инструменти, които ви позволяват да прехвърлите абонамента си към YouTube Music или да го експортирате във файл, който може да бъде качен в други приложения. Няма да можете да използвате приложението Google Podcasts след 2 април 2024 г., а след юни вече няма да можете да мигрирате или експортирате абонаментите си.


Как да преместите абонаментите си за Google Podcasts


Има няколко начина да получите достъп до инструкции как да преместите абонаментите си за Google Podcasts директно в YouTube Music или да ги експортирате като OPML файл, за да ги качите в друго приложение.

Ако не сте получили имейл от Google с голям бутон "Manage Subscriptions" (Управление на абонаментите), трябва да намерите известие заедно с връзки в горната част на приложението Google Podcasts следващия път, когато го отворите, или можете да отидете на страницата за поддръжка на Google за допълнителни инструкции.

Ако все пак планирате да преминете към YouTube Music, може би ще искате първо да прочетете дребния шрифт. Според страницата за поддръжка всички подкасти, които не отговарят на Насоките на общността на YouTube, може да не бъдат прехвърлени автоматично. В такъв случай ще трябва ръчно да ги добавите в YouTube Music, като използвате RSS канал.

От друга страна, ако искате да изпробвате някое от приложенията за подкасти, които сме описали по-долу, можете да изтеглите подкастите си като OPML файл и да импортирате файла в избраното приложение.

0 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page