top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Google приключва годината с голяма актуализация за устройствата Pixel


Google внася днес в Pixel 8 Pro някои сложни нови интелигентни технологии с изкуствен интелект, но не спира дотук. Компанията също така разпространява декемврийската си програма за хардуер Pixel, която включва две големи софтуерни функции за 8 Pro - но и много нови трикове за други устройства.

Video Boost, която е ексклузивна за флагмана на Google с по-голям размер, ще бъде налична от днес. Тя "качва видеоклиповете ви в облака, където нашите изчислителни модели за фотография регулират цвета, осветлението, стабилизацията и зърнистостта", според публикацията в блога на Google. След това получавате ретуширано видео, което "изглежда като истинско". Това все още не е нещо, което някой е успял да тества много, така че предстои заедно да разберем къде Video Boost работи добре и къде не.

Video Boost включва и друга бонусна функция: Night Sight за видео. Тя "използва изкуствен интелект, за да прилага намаляване на шума към видеоклипове, записани през нощта или при слаба светлина, така че да виждате богати детайли и цветове". Функцията Night Sight отдавна е отличителна черта на телефоните Pixel, но досега беше ограничена до неподвижни изображения. Google казва, че видеото Night Sight може да създаде фантастични таймлапс заснемания, ако това е вашето нещо.


Но December Dropе голям и включва множество други функции. Във Фотографиите на Google има нов режим за балансиране на портретната светлина, който премахва резките сенки (включително за снимки, които вече са в библиотеката ви), а функцията Photo Unblur вече е по-добра в изострянето на лицата на кучета и котки - не само на хората. Специфично за Pixel Fold е новият "преглед на два екрана", който ще показва предварителен преглед на това, което камерата вижда на външния екран, докато подготвяте кадър с вътрешния дисплей; това ще позволи на приятелите ви да проверят как изглеждат и да заемат най-добрата си поза, преди да натиснете спусъка на затвора.Заседнали сте с посредствена вградена камера на лаптопа си? Google съобщава, че последните телефони Pixel (Pixel 6 и по-новите) вече могат да се използват като USB уебкамери на компютри, които поддържат UVC (USB видео клас). А ако се опитвате да се справите и да организирате касовите си бележки, вероятно ще оцените новата опция "почистване", която може да ги отърве от петна, зацапвания и гънки, преди да ги приложите към отчетите за разходите си.


Да, има и още. Устройствата Pixel вече включват режим "Ремонт", който ще защити личните ви данни, когато телефонът ви е в сервиз. Това ще запази снимките, съобщенията и другото ви поверително съдържание далеч от всеки, който извършва ремонта. Що се отнася до сигурността, мениджърът на пароли на Google "може да определи кои от вашите акаунти поддържат пароли и да ви помогне да ги добавите само с няколко докосвания".

Ако сте се включили в екосистемата на Pixel и носите Pixel Watch или Pixel Watch 2 на китката си, носимото устройство на Google вече може автоматично да отключва телефона ви. Това е малко по-бързо и по-удобно, отколкото да разчитате на отключване с лице или на понякога непоследователните четци на пръстови отпечатъци на Google, за да заобиколите заключения си екран.


Освен това на Pixel Watch вече ще се появява екранът за повиквания, така че можете да отхвърлите или да приемете повикване от китката си, докато гледате транскрипцията на гласовата поща на живо. А за собствениците на таблета Pixel Tablet Google добавя пространствен звук - както чрез вградените му високоговорители, така и чрез Pixel Buds Pro - и Clear Calling с декемврийската актуализация.

2 преглеждания0 коментара

Kommentare


bottom of page