top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Nothing потвърждава Phone 2A след слуховете за достъпно продължение


Nothing Phone 2A е официален... донякъде. Компанията потвърди името на предстоящото устройство по време на последния си видеоклип за актуализация на общността в YouTube, но това е всичко, което обяви. Тя не показа нищо повече за телефона, включително външния му вид, спецификациите или цената. Името на устройството беше едно от няколкото съобщения, направени във видеото, което включваше и новина за нов SDK, който ще позволи на разработчиците от трети страни да се интегрират с осветения интерфейс Glyph на Nothing.


"С Phone 2А ние наистина удвоихме основните нужди на потребителите - производителност, камера, както и да го наречем", каза съоснователят на Nothing Акис Евангелидис, като добави, че устройството включва "някои от най-обичаните функции на Phone 2". Той не казва изрично, че Phone 2A ще бъде по-достъпен телефон в сравнение с водещите устройства на компанията, но от описанието може да се предположи, че това ще е така.

Официалното обявяване на телефона следва поредица от изтичания на информация за устройството в края на миналата година. Един от разработчиците забеляза нещо, което изглежда е анимация на телефона, показваща централно разположената двойна камера и опростения интерфейс Glyph (характерните мигащи светлини на гърба на телефоните на Nothing), и сподели, че изглежда се захранва от процесор Mediatek Dimensity 7200.


Според информацията телефонът ще бъде оборудван със 120Hz OLED екран и ще има 50-мегапикселова двойна камера. Устройството може да се продава на дребно на цена под 400 евро (около 432 USD) в ЕС. Nothing планира да проведе събитие в Барселона, което да съвпадне с MWC на 27 февруари, така че изглежда сигурно да предположим, че тогава ще получим повече официални подробности.


Освен предварителното обявяване на новия телефон Nothing обяви и нов комплект за разработчици Glyph, който позволява на разработчиците на приложения за Android от трети страни да използват мигащите светлини на задния панел на телефоните Nothing Phone 1 и Phone 2. "Надяваме се, че комплектът Glyph Developer Kit ще насърчи повече създатели на приложения да добавят интеграции за телефоните Nothing и ще даде на потребителите повече начини да се възползват от продуктите на Nothing", заяви технологът на Nothing Джоузеф Хортън.


Освен новините в актуализацията на общността, компанията съобщава също, че се подготвят нови CMF Buds и CMF Neckband Pro за нейната по-евтина линия CMF by Nothing. Повече подробности очаквайте скоро.

2 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page