top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

OnePlus започва да внедрява нови функции с изкуствен интелект, включително такава, която обобщава телефонните обаждания

Досега AI беше основната дискусия около смартфоните 2024 и докато OnePlus 12 стартира без много от това, изглежда, че това скоро ще се промени.

Изглежда, че в днешно време ИИ е на всяка крачка. Както за серията Google Pixel 8, така и за серията Galaxy S24 ИИ е ключов елемент при продажбата. Но това не беше случаят с OnePlus 12, който наистина се свежда само до това, че е на добра цена за хардуера, който получавате.

Сега обаче изглежда, че OnePlus въвежда функции на изкуствен интелект в своите устройства.

В Китай OnePlus 11 в момента получава актуализация ColorOS в допълнение към Android 14, която въвежда нови функции на изкуствения интелект. Актуализацията е забелязана от потребител в Reddit, но същата актуализация се разпространява и в OnePlus 12.

Тези нови функции на изкуствения интелект включват:

AI Summarizer

AI GC Remover

Резюмета на статии

Първата от новите функции, "AI Summarizer", е може би най-интересната, с възможност за генериране на резюме на телефонен разговор и извличане на ключова информация като време, място и "елементи за действие" от разговора. "AI GC Remover" пък изглежда използва генеративен изкуствен интелект, за да прави по-усъвършенствани редакции на снимки, подобно на Magic Editor на Google. Друга функция ще създава резюмета на статия, която четете.

Освен това "Breeno Touch" получава и способността да разпознава съдържание на екрана и да извлича съответната информация, което звучи подобно на новата функция на Google "Circle to Search".

Има много подробности, които все още не знаем за тези функции, но те пристигат около месец след като Oppo обяви нов "AI Center". Също така не знаем дали Oppo и OnePlus ще направят тези функции достъпни извън Китай, но те със сигурност са интересни.

6 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page