top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Rabbit R1 ще предлага актуални отговори с помощта на AI на Perplexity

Представянето на Rabbit R1 на CES остави много въпроси без отговор, но по-рано днес марката най-накрая хвърли светлина върху това кой LLM (голям езиков модел) ще захранва взаимодействието на устройството с нас, простосмъртните. Въпросният доставчик на изкуствен интелект е не кой да е, а Perplexity, базиран в Сан Франциско стартъп с амбиции да изпревари Google в областта на изкуствения интелект, което не е чудно, че вече е получил инвестиции от компании като NVIDIA и Джеф Безос.


Perplexity ще предоставя актуални резултати от търсенето чрез оранжевoто устройство на Rabbit, струващо 199 долара, без да е необходим какъвто и да е абонамент. При това първите 100 000 купувачи на R1 ще получат безплатно едногодишен абонамент за Perplexity Pro, който обикновено струва 200 USD. Тази усъвършенствана услуга добавя поддръжка на качване на файлове, дневна квота от над 300 сложни заявки и възможност за превключване към други модели на изкуствен интелект (GPT-4, Claude 2.1 или Gemini), макар че те не се отнасят непременно за случая на използване на R1.


Rabbit R1, проектиран от Teenage Engineering, разполага с 2,88-инчов сензорен екран, колело за превъртане, два микрофона, високоговорител, въртяща се камера и бутон "Push-to-Talk". Като използва своя Large Action Model (LAM), тази специална джаджа може да изпълнява задачи като резервиране на пътувания, намиране на рецепти въз основа на съставките, с които разполагате, идентифициране на хора и предмети (включително предмети в хладилника ви, да речем) или просто проверка на факти - за която вече знаем, че ще разчита на търсачката в реално време на Perplexity. R1 вече е на разположение за предварителна поръчка преди доставката му през март или април.

0 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page