top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Samsung прекратява софтуерните актуализации за Galaxy A51, Tab S6 и други


Въпреки че най-новата серия Galaxy S24 ще получава актуализации през по-голямата част от десетилетието, Samsung в момента се сбогува с някои от по-старите си продукти с Android, като софтуерната поддръжка и актуализациите за Galaxy A51 и други вече приключват.

Политиката на Samsung за актуализиране на софтуера варира в зависимост от устройството, но повечето съвременни версии получават поне 4 години основни актуализации на Android, както и 5 години пачове за сигурност. Но дори и това е доста скорошно развитие. Още през 2021 г. политиката на Samsung беше да предлага 3 години основни актуализации на Android и 4 години актуализации на сигурността. Тази политика се отнасяше за устройства, продадени през 2019 г. или по-късно, което означава, че започваме да виждаме как устройствата отпадат от картата.

В актуализацията на своя "Работен обхват" тази седмица Samsung отказа четири устройства от получаването на актуализации, включително популярния Galaxy A51. Засегнатите модели включват:

Galaxy A01

Galaxy A51

Galaxy Tab S6 5G

Galaxy W20 5G

Galaxy A51 беше най-популярният от групата, тъй като беше пуснат на пазара през 2020 г. и предлагаше доста солидно цялостно изживяване с ограничен бюджет. Galaxy Tab S6 5G, забележете, е само и вариант на малко по-стар таблет, който също загуби поддръжката на актуализации преди известно време. Galaxy W20 5G е китайската версия на Galaxy Z Fold 2, който все още получава актуализации за сигурност в останалата част на света.

Други забележителни промени в текущия обхват на работата на Samsung по актуализациите включват това, че Galaxy A03 и Galaxy Tab A8 са преминали от тримесечни към шестмесечни графици за актуализации, което е последната стъпка преди прекратяване на софтуерната поддръжка. Серията Galaxy S24, Xcover 7 и Galaxy Tab Active 5 също бяха добавени с месечна поддръжка.

3 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page