top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Spotify Daylists - интересна функция, която може да превземе Instagram Stories


Вдигнете ръка, ако някога сте се чувствали лично жертва на Spotify. Не ме виждате, но аз съм вдигнал и двете си ръце във въздуха и махам трескаво. Всички все още се съвземаме от раните и синините, които Spotify Wrapped 2023 остави, и макар че може да се опише като сенчесто дигитално изобличение, Wrapped е игрив начин да се замислите за музикалната си идентичност. Сега функцията "Daylist" на Spotify извежда това на друго ниво.

Въпреки че функцията "Daylist" не е ново допълнение към потребителския интерфейс на Spotify, хората едва сега забелязват присъствието ѝ благодарение на вирусното ѝ разпространение в Instagram Stories. Тя предизвика онлайн лудост, която обедини музикалните фенове, които с удоволствие публикуват какво слушат в момента. Искам да кажа, че "Музиката кара хората да се обединяват", както пееше една мъдра жена.

Чувам, че се питате: "Какво представляват дневните списъци на Spotify?

Daylist е неразделна част от хъба Made For You на Spotify още от стартирането на функцията през септември 2023 г. Това е персонализиран плейлист, който е куриран по различен начин от съществуващите плейлисти, генерирани от "Discover Weekly" и "On Repeat", без дрезгавия поток и досадния глас на AI диджея на Spotify.

Както подсказва заглавието, вашият Daylist по същество е "вашият ден в плейлист". Той се актуализира алгоритмично, за да отразява навиците ви за слушане в определени часове на деня, като същевременно се усъвършенства в по-дребните жанрове, за да предложи нещо ново. Всяка версия на вашия дневен списък ще има и свое уникално заглавие, генерирано с помощта на изкуствен интелект, разработен от музикални експерти и специалисти по данни.

Още по-хубаво е, че алгоритмичното куриране на Daylist е най-доброто от всички персонализирани плейлисти в Spotify, като предлага множество генерирани плейлисти през деня - всеки от тях гарантирано ще ви отвори очите за нови изпълнители и жанрове.


Как можете да използвате етикета Daylist в Instagram

Тагът по същество е шаблон, който се появява в Instagram Stories, следователно е отделен от самото приложение Spotify. Можете да се включите във вирусния Daylist, като го докоснете в нечия друга история, и тъй като той бързо циркулира в Instagram, не би трябвало да е трудно да го срещнете.

Или пък можете да го съкратите, като потърсите акаунта @addyourstickers в Instagram. Влезте в профила им и докоснете подчертаването на историята "AYST - 7" и така можете да използвате шаблона за дневен списък.


След като навигирате етикета и докоснете "Добави своя", ще се отвори камерата на Instagram Stories. Можете да добавите екранна снимка на своя дневен списък на Spotify, да коригирате размера му по подходящ начин и да добавите допълнителен текст и стикери.


Spotify също така ви позволява да споделите своя Daylist в Instagram Story директно чрез своето приложение. Просто докоснете иконата с трите точки на вашия Daylist и докоснете "Share" (Споделяне), след което изберете "Instagram Stories" (Истории за Instagram) - дори ще ви се предостави възможност да изберете между три различни карти, за да представите вашия Daylist.


Единствената разлика с публикуването на вашия Daylist в Instagram директно от Spotify е, че няма да се появи тагът за вирус, но все пак това е забавен начин да споделите различните пластове на вашата стрийминг личност.

0 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page