top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Threads отброява времето до старта в ЕС следващата седмица


След като през юли тази година Threads беше пуснат в страни като САЩ и Обединеното кралство, на 14 декември той най-накрая ще обхване и потребителите в Европейския съюз. Meta все още не е направила официално съобщение, а вместо това предпочете да актуализира тайно уебсайта на Threads с неозаглавен таймер за обратно броене (който няма да може да се види в страните, където Threads вече е наличен), като до края на срока остават малко по-малко от шест дни.


Европейските потребители на Instagram могат също така да потърсят термина "ticket" в приложението, за да открият цифрова покана за Threads, заедно с QR код, който може да бъде сканиран, и време на стартиране - което може да варира в зависимост от страната, в която се намира потребителят. Свързахме се с Meta, за да потвърдим подробностите, като например в кои държави от ЕС може да стартира Threads, и ще актуализираме тази история, ако получим отговор.


Забавянето на пускането на Threads в ЕС е причинено от това, което говорителят на Meta Кристин Пай описа като "предстояща регулаторна несигурност", вероятно във връзка със строгите правила съгласно Закона за цифровите пазари (DMA) на блока. През юли Meta, заедно с други технологични гиганти като Microsoft и Apple, бяха официално определени като пазачи на платформи съгласно закона, което ги подчинява на нови правила относно съгласието на потребителите и защитата на данните. Не е ясно веднага дали са направени някакви промени в основното изживяване на Threads в ЕС, за да се съобразят с тези правила.

1 преглеждане0 коментара

Comments


bottom of page