top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

YouTube опитва червени, зелени и сини (RGB) цветови feed-ове


YouTube експериментира с доста любопитен начин за показване на видео: канали, организирани по цветове.


Срещнахме картата "Желаете нещо ново?" в YouTube за Android, която предлага "Създайте канал с видеоклипове въз основа на цвят и се насладете на изследването".


Изглежда, че YouTube разглежда миниатюрата (а може би и цялото видео), за да определи преобладаващия нюанс (а ла Material You Dynamic Color). Може би някои потребители няма да имат нищо против да сърфират по този начин? (Това ми напомня за хората, които организират началните си екрани по цвета на иконите на приложенията.)


Като цяло тези канали са малко странни, тъй като не мисля, че цветовете по някакъв начин са свързани с темата на видеоклипа - освен ако YouTube не разполага с данни/тестове, които казват друго. Филтрите изглеждат като изживяване, което би било по-удобно в YouTube Music. Той се присъединява към други преживявания за откриване като "Ново за вас".Изглежда, че YouTube разглежда thumbail-a (а може би и целия видеоклип), за да определи преобладаващия оттенък (по подобие на Material You Dynamic Color). Може би някои потребители няма да имат нищо против да сърфират по този начин? (Това ми напомня за хората, които организират началните си екрани по цвета на иконите на приложенията.)


Като цяло тези канали са малко странни, тъй като не мисля, че цветовете по някакъв начин са свързани с темата на видеоклипа - освен ако YouTube не разполага с данни/тестове, които казват друго. Филтрите изглеждат като изживяване, което би било по-удобно в YouTube Music. Той се присъединява към други преживявания за откриване като "Ново за вас".

1 преглеждане0 коментара

Комментарии


bottom of page