top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Бета версия на iOS 17.4 подсказва за нов iPad с пейзажна камера Face ID

В кода на iOS 17.4 бета версията се вижда, че Apple работи по нов модел iPad, който има TrueDepth камера (използвана за Face ID), разположена в горната част, когато iPad е в хоризонтална ориентация. В момента всеки модел iPad Pro с Face ID има камерата позиционирана на страната, когато iPad е в хоризонтален режим, което дава странен ъгъл за видеоконференции. Това е така, защото камерата е само в горната част на екрана, когато iPad се държи вертикално, но iPad Pro е прикрепен хоризонтално към Magic Keyboard.

Дори началният процес на настройка на iOS е преработен за този нов iPad. "Face ID трябва да е в хоризонтална ориентация, за да научи как да ви разпознава",. "По време на настройката на Face ID, iPad трябва да е в хоризонтална ориентация с камерата в горната част на екрана. След като настройката е завършена, Face ID работи в портретен и хоризонтален режим", казва друго съобщение.

В момента 10-то поколение на iPad е единственият модел, който разполага с предна камера в хоризонтална ориентация, но той има Touch ID вместо Face ID. Много вероятно Apple планира да представи нов преработен iPad Pro скоро, както подсказват многобройни слухове.

Apple работи по преработени аксесоари за следващото поколение на iPad Pro, което подсказва, че самият iPad може да получи нов дизайн. Също така чухме слухове за това, че Apple въвежда технологията MagSafe в iPad Pro. Други слухове включват добавянето на OLED дисплей и повече опции за съхранение.

Gurman преди това каза, че Apple се очаква да обяви нови iPads около март, когато iOS 17.4 ще бъде пусната на пазара според компанията.

Според доклад на веригата за доставки, Apple е намалила поръчките на OLED iPad Pro с 20-30%.


3 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page