top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Главният дизайнер на iPhone и Apple Watch на Apple напуска компанията


Танг Тан, който в момента е вицепрезидент по продуктов дизайн в Apple, ще напусне компанията през февруари, се казва в доклада. Това е довело до "раздвижване на най-критичните продуктови линии на компанията".

Понастоящем Тан е подчинен на Джон Тернус, старши вицепрезидент по хардуерното инженерство на Apple. След напускането му отговорностите на Тан ще бъдат разделени като част от "разместването" в екипа за хардуерно инженерство.

Ричард Дин, който в момента се отчита на Тан и ръководи продуктовия дизайн на iPhone, ще получи разширена роля и ще започне да се отчита директно на Тернус. Кейт Бержерон, която в момента е изпълнителен директор по хардуерно инженерство, ръководещ Mac, ще поеме дизайна на Apple Watch.

Анонимни "хора, запознати с дейността на Apple", заявиха, че напускането на Тан е "удар" за дизайнерския екип. Тези хора му отдават дължимото за вземането на "критични решения за най-важните продукти на Apple".

Твърди се, че екипът на Тан има "строг контрол върху характеристиките на продуктите, включително върху външния вид на устройствата и начина, по който те са проектирани", се обяснява в доклада. По-специално Тан е помогнал за превръщането на AirPods и Apple Watch "в основни двигатели на растежа" за Apple.

Други промени в ръководството на Apple

По-рано тази седмица Стив Хотелинг, който е работил по ключови технологии като мултитъч екрана на iPhone, Touch ID и Face ID, се оттегля от Apple.

Лора Легрос, която ръководеше управлението на хардуерни продукти, се пенсионира в края на 2022 г.

Яник Бертолус, вицепрезидент по хардуерното инженерство, който се отчиташе на Тернус и пое управлението на хардуерните продукти, когато Легрос се пенсионира, също се пенсионира през октомври.

Дан Уест беше повишен в "непродуктова роля", която се отчита на Тернус. Преди това Уест беше изпълнителен директор номер две, отговарящ за качеството на хардуера.

В доклада се казва също, че наскоро са били подканени и други ръководители на продуктовия дизайн на Mac и хардуера на iPhone. Това предполага, че "Apple може да се подготвя за още промени в ръководството през следващата година".

0 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page