top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Ето колко струват аксесоарите на Vision Pro

Добавянето на Apple Care, калъф за пътуване, допълнителни батерии и леки уплътнения, за да се поберат допълнителни потребители, ще ви струва доста скъпо в допълнение към цената от 3499 долара на Vision Pro.Сега, когато предварителните поръчки на Apple Vision Pro са отворени, знаем много повече за това колко ще струват аксесоарите, конфигурациите и други подробности. И както може да се очаква, пълното окомплектоване на Vision Pro ще се отрази доста сериозно на портфейла ви.

Като начало, цената на базовия модел Vision Pro с 256 GB памет започва от 3499 USD. Придобиването на 512 GB увеличава цената на 3699 долара, а 1 TB ще струва 3899 долара. Всички тези пари ще ви осигурят слушалките Apple Vision Pro със светлинно уплътнение, възглавничка за светлинно уплътнение и соло плетена лента. В кутията има още двойна лента с примка, капак, батерия, допълнителна възглавничка за светлинно уплътнение, полираща кърпа на Apple и 30W USB-C адаптер за захранване и кабел за зареждане.

Ако обаче искате да добавите Apple Care Plus, това ще струва допълнително 499 USD (Трябва да знаете, че самоучастието за покритието Vision Pro също е още 300 USD). Междувременно Apple предлага и куп аксесоари. Ето и разбивка: Калъф за пътуване: 199 USD

Допълнителна батерия: 199 USD

Оптични вложки Zeiss: започват от 99 USD, могат да се увеличат в зависимост от вида, който ви е необходим за вашата рецепта

Допълнително светлинно уплътнение: 199 USD

Възглавничка за допълнително леко уплътнение: 29 USD

Държач за батерия Belkin: 49,95 USD

Допълнителна соло плетена лента: 99 USD

Допълнителна двойна лента с примка: 99 USD

Допълнителен кабел за зареждане: $29

Допълнителна захранваща тухла: $39

Разбира се, общата ви цена ще зависи от броя на допълнителните устройства, които ще закупите. Въпреки това, ако планирате да използвате Vision Pro с друг човек, може да се наложи да платите за допълнителни светлинни уплътнения, възглавници, каишки за глава и оптични вложки Zeiss, тъй като всеки се нуждае от собствена настройка.

Говорейки за прилягане, преминаването през процеса на предварителна поръчка включва сканиране на Face ID на вашия телефон или iPad, за да се оцени вашето прилягане. Също така ще трябва да попълните въпросник за зрението си и видовете коригиращи лещи, които носите, за да се определи от какви вложки Zeiss ще имате нужда.

Що се отнася до обхвата на поддържаните рецепти, това е малко по-неясно. Засега на страницата за поддръжка на Apple се казва, че вложките Zeiss са "налични за по-голямата част от корекциите, включително за клиенти, които обикновено използват прогресивни или бифокални лещи". Твърдите контактни лещи обаче не се поддържат, както и рецептите със стойности на призмата, които често се добавят за решаване на проблеми като двойно виждане. В страницата за поддръжка се отбелязва също, че хората с някои медицински състояния, като например увиснали клепачи, промени в подредбата на очите (т.е. страбизъм или амблиопия) или неконтролирани движения на очите, може да имат затруднения при използването на проследяването на очите на Vision Pro. За тези хора в страницата за поддръжка се казва, че ще има функции за достъпност, които ще ви позволят да използвате други части на тялото си за навигация на устройството.

Към момента на писане на тази статия първоначалната наличност за базовия модел вече е разпродадена до края на февруари или началото на март в някои райони. Това е нещо, като се има предвид, че Apple казва в обиколката на сайта, че най-доброто нещо, което можете да направите, е да получите лична демонстрация в Apple Store. При това обиколката с екскурзовод е подобна на демонстрацията, която получих лично по-рано тази седмица - макар че няма да разберете как ще се чувствате на главата си с приблизително 21,2-22,9 унции Pro или как всъщност изглеждат екраните.

1 преглеждане0 коментара

Comments


bottom of page