top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Изтичането на информация за Samsung Galaxy A55 и Galaxy A35 показва възможen ъпгрейд и потенциален недостатък


Изглежда, че на хоризонта може да се появят нови телефони от серията Samsung Galaxy A, тъй като Evan Blass сподели в X (официално Twitter) предполагаемите официални рендери на Samsung Galaxy A55 и Samsung Galaxy A35.

Рендърите на Блас предоставят ясен изглед на предната и задната част и четири цветови варианта, включително черен, зелен, розов и бял, и предизвикаха някои смесени реакции.


Изглежда, че както Samsung Galaxy A55, така и Galaxy A35 вече са с дизайна "Key Island", който дебютира миналата година с моделите Galaxy A25 и Galaxy A15 и който придава на телефоните повдигнат ръб отстрани, правейки клавишите за включване и регулиране на звука по-изразени. Изглежда, че Galaxy A35 също е получил добре дошла актуализация на дизайна си, тъй като изглежда е предназначен да се откаже от U-образния прорез на предната камера в полза на по-модерно изрязване на камерата с дупка.

Друг добре дошъл ъпгрейд за Galaxy A55 е това, което може да е алуминиева рамка за Galaxy A55, което би било подобрение в сравнение с използването на пластмаса при предишния модел. Възможно е обаче тя да е просто пластмаса с ефект на матиран метал, докато е вероятно Galaxy A35 да избере пластмасова рамка, точно както Galaxy A34.


Вижте още

И двата дизайна се отличават със забележими рамки с по-голяма долна брадичка, които не са необичайни за телефоните от среден клас. Но си струва да се отбележи, че многото бюджетни телефони и такива от среден клас като Xaomi Redmi Note 13, Honor Magic6 Lite и OnePlus Nord 3 5G успяха да намалят своите рамки. Това накара някои потребители да се подиграват на новия дизайн заради дебелата рамка и голямата брадичка в стил "Танос".

Макар че от тези рендери не се вижда, според предишни изтичания се смята, че Galaxy A55 е по-голям от Samsung Galaxy A54, което заедно с възможната метална рамка може да показва, че A55 може да навлезе в по-премиум пространството на телефоните.

Единият рендър дори показва телефоните с водни пръски на заден план, което може да сочи подобрена или поне същата степен на устойчивост IP67 като Galaxy A54 и Galaxy A34.

Ако изтичането на информация от Evan е точно, това показва, че се предприемат по-нататъшни стъпки към единен и ясен дизайн на всички модели Galaxy S и Galaxy A.


Предполагаеми спецификации

Според слуховете Samsung Galaxy A55 ще използва 6,5-инчов AMOLED екран, поддържащ честота на опресняване 120 Hz и FHD+ резолюция. Междувременно се очаква A35 да следва същата резолюция и честота на опресняване, но с малко по-голям 6,6-инчов дисплей.


Смята се, че Samsung Galaxy A55 използва чисто новия чип Exynos 1480, който според GSMarena се е появил в Geekbench, като е получил 1180 точки за теста за едноядрена производителност и 3536 точки в теста за многоядрена производителност. Това е драстично подобрение в сравнение с едноядреното представяне на Galaxy A54 с 1 108 точки и многоядреното представяне с 2 797 точки.


Смята се, че Samsung Galaxy A35 е оборудван с Exynos 1380, същия чип като миналогодишния Galaxy A54. който би трябвало да предложи някои подобрения в производителността и живота на батерията.

Смята се, че и двата телефона поддържат до 12 GB RAM и от 128 GB до 256 GB памет, която може да бъде разширена с помощта на слот за microSD карта. Освен това се предполага, че ще се предлагат със същите батерии с капацитет 5000 mAh, както преди, включително със същото 25W бързо зареждане.


Операционната система и на двата телефона вероятно ще бъде най-новият One UI 6 на Samsung, базиран на Android 14. Въпреки че датите на пускане на пазара не са потвърдени, се очаква и двата модела да бъдат пуснати на пазара през март тази година, тъй като Samsung Galaxy A54, A53 и A52 бяха пуснати през март на съответните години.

9 преглеждания0 коментара

留言


bottom of page