top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Източник: Google работи върху два размера на Pixel Watch 3

Твърде малкият размер на часовника Pixel Watch беше основното оплакване от дизайна на първото и второто поколение носими устройства. Според източник, запознат с въпроса, Google планира да реши този проблем, като за тази година се разработват два размера на Pixel Watch 3.

Въпреки че Pixel Watch 2 имаше ключови подобрения в спецификациите спрямо оригинала, Google до голяма степен запази същия дизайн, включително диаметър 41 мм и дебелина 12,3 мм. Короната е основната визуална разлика, но иначе трябва да погледнете долната част на сензорния куп, за да различите двата часовника.

Хората са доста привързани към размера на предметите, носени на китката. Докато Pixel Watch работи добре за някои, други го намират за твърде малък. В случая на носимите устройства по-големият корпус на часовника често позволява по-добри спецификации, включително по-голяма батерия и повече място за сензорите. При умните часовници по-големите дисплеи могат да осигурят значителен ъпгрейд по отношение на това, което можете да виждате, правите и взаимодействате.

На този етап все още не сме запознати с плановете на Google за разграничаване на функционалността на двата размера отвъд екрана и може би малко по-голяма батерия. Неотдавнашната реорганизация на хардуера на Fitbit и Google не би трябвало да повлияе на разработването на продукта в краткосрочен план, въпреки че плановете очевидно могат да се променят преди пускането на пазара.

Поглеждайки към конкурентната среда, Samsung предлага Galaxy Watch 6 в размери 40 мм и 44 мм. Тя продава и Galaxy Watch 6 Classic с размери 43 мм и 47 мм с идентични размери на екрана (1,31" и 1,47"), но с добавена въртяща се рамка и използване на неръждаема стомана вместо алуминий. Междувременно Apple Watch Series 9 се предлага с размери 41 мм или 45 мм.

Надяваме се, че Google ще отдели време, за да сведе до минимум и рамката и да добави по-голям екран на по-малкия модел. Един от големите въпроси е дали съществуващите каишки ще бъдат съвместими с новия по-голям размер предвид извивката.

С въвеждането на по-голям вариант Google се справя с най-същественото оплакване. Определено има анекдоти за хора, които избират Samsung, защото Pixel Watch е просто твърде малък за тях.

2 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page