top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Има ново приложение за iMessage за Android - и то наистина работи


По-рано тази година един разработчик влезе в DMs на Ерик Мигиковски с впечатляващо твърдение: че е създал iMessage на Apple, позволявайки на всяко устройство - Android, Windows, каквото и да е - да изпраща съобщения като синьо поле.

Отворете приложението и то ще прегледа всичките ви разговори с текстови съобщения, ще разбере кои от тях са от потребители на iMessage и ще ги превключи на разговори със синьо поле в платформата на Apple. От този момент нататък, когато изпращате съобщение на потребител на iPhone чрез Beeper Mini, ще използвате iMessage и той няма да разбере нищо.Beeper Mini се присъединява към нарастващия списък с приложения, които се опитват да хакнат iMessage преживяването в Android, но Мигичовски е категоричен, че Beeper Mini не е като другите услуги там: то директно изпраща iMessages.

Другите услуги - включително предишната реализация на iMessage на Beeper - предават съобщенията чрез Mac, разположен в облака. Това създава реални проблеми със сигурността, както наскоро показаха Sunbird и нейният отротък с марката Nothing, Nothing Chats. Приложението на Nothing беше пуснато и изтеглено само за четири дни, след като бяха открити сериозни проблеми със сигурността; Sunbird изтегли своето приложение скоро след това.

Beeper Mini избягва някои от тези проблеми, защото работи по коренно различен начин. Разработчиците му са измислили как да регистрират телефонен номер в iMessage, да изпращат съобщения директно до сървърите на Apple и съобщенията да се изпращат обратно на телефона ви естествено в приложението. Това беше сложен процес, който включваше деконструиране на конвейера за съобщения на Apple от началото до края. Екипът на Beeper трябваше да разбере къде да изпрати съобщенията, как да изглеждат те и как да ги изтегли обратно от облака. Най-трудната част беше разбиването на това, което по същество е катинарът на Apple за цялата система: проверка дали свързаното устройство е истински продукт на Apple.

0 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page