top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Как да активирате функцията Защита от откраднато устройство на вашето iOS устройство

Телефоните ни са станали толкова неразделна част от живота ни, че откраднатият телефон може да се превърне в бедствие, а не просто в неудобство. За да предотврати това, Apple добави към своите iPhone-и защита от откраднато устройство като допълнителна защита, особено когато сте далеч от познатите ви места.

За да се възползвате от тази нова функция, трябва да включите функцията за защита на откраднатите устройства. Процесът е лесен:

Отидете в Настройки > Face ID и парола.

Въведете паролата на устройството си.

Потърсете връзката Включване на защитата и я докоснете. Защитата от откраднато устройство вече ще се показва като включена.

Страница Face ID & Passcode със синьото Turn On Protection в центъра, наред с другите изброени функции.

За да активирате функцията Защита от откраднато устройство, докоснете Включване на защитата.

Екран на iPhone, на който се изписва "Security Delay Required to Change Stolen Device Protection" (Изисква се забавяне на сигурността, за да се промени защитата на откраднатото устройство)

Ако се опитате да промените важна функция за сигурност, когато отсъствате от дома или работата си, ще трябва да изчакате един час.

Предназначението на функцията Stolen Device Protection е да се задейства само когато сте далеч от познато място, като дома, работата или навсякъде, където iOS е отбелязала, че често се срещате. Така че, ако сте навън и искате да смените паролата си, може да се окаже, че функцията Stolen Device Protection ви пречи да го направите. Ако не искате да чакате час, достатъчно е да се върнете вкъщи или на някое друго често посещавано място и чакането ще бъде отменено.

В малко вероятния случай, че не сте настроили домашната си база на iOS устройството си, може би е добре да го направите, преди да активирате функцията Stolen Device Protection (Защита от откраднати устройства), защото в противен случай може да се наложи да изчакате този час, дори ако седите в хола си. Ето един начин да го направите:

На вашето устройство с iOS отидете на Карта.

Докоснете иконата Начало.

Ще получите страницата Карта за контакти. Докоснете Отвори моята карта с контакти.

Превъртете надолу до Добавяне на адрес и добавете домашния си адрес.

1 преглеждане0 коментара

Comments


bottom of page