top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Как интелигентният дом най-накрая излиза от телефона и влиза в дома ви

От изгледи на картата и интелигентни телевизори до интелигентни бутони и генеративен изкуствен интелект - управлението на интелигентния ви дом става все по-просто и интелигентно и не зависи толкова много от вашия смартфон.Интелигентните свързани устройства като светлини, ключалки, сенници, термостати, прахосмукачки-роботи и камери за сигурност могат да направят дома ви по-удобен, по-сигурен, а понякога и по-забавен. Но дори и да искате да свържете всички неща в дома си, има две неща, които правят интелигентния дом труден за продажба за много домакинства. В 80 % от случаите е необходим телефон, за да управлявате нещата, а да накарате всички тези устройства да работят заедно в хармония с интелигентния дом чрез рутинни процедури и автоматизации често е объркващо и сложно.

За щастие, най-накрая се наблюдава реална динамика за решаване на тези две предизвикателства чрез повече и по-добри интерфейси за управление на интелигентния дом и с интелигентно използване на генеративен изкуствен интелект, който прави автоматизацията на устройствата толкова лесна, колкото да напишете какво искате.

Карта на моя дом

Въпреки че гласовото управление и интелигентните дисплеи дразнят с по-демократичен начин за управление на устройствата в дома, все още често е по-бързо и по-надеждно да управлявате осветлението, сенниците, ключалките и сцените от телефона си благодарение на тромавата номенклатура и недостатъчно мощния хардуер. Това е проблем, защото означава, че един човек в дома се оказва господар на всички свързани неща (чрез папка с десетки отделни приложения, но това е друг въпрос), а всички останали живеят в полуавторитарна държава под контрола на този човек и неговия смартфон. имаме нужда от повече и по-добри интерфейси за управление на устройства. От такива, които се вписват в дома ви, като изключително готиния Mui Board (парче дърво, което е и сензорен екран), до такива, които се появяват само при нужда, като домашния робот Ballie на Samsung с неговия подвижен прожекционен екран, управлението на интелигентния дом трябва да бъде интуитивно и достъпно за всички. Знаете, като ключа за осветлението, само че по-добър.

Въпреки че вероятността някоя от тези джаджи да се появи в дома ви е малка или никаква, идеите са добри и се надявам скоро да видим още подобни.

Всички големи технологични компании на CES тази година демонстрираха нови интерфейси, базирани на карти, за взаимодействие с джаджи за интелигентен дом чрез техните платформи, включително LG, Samsung, Amazon и дори по-малки играчи като Tapo на TP-Link. Тези интерфейси представят 3D изглед на картата на дома ви, в която са разположени свързаните ви устройства, и можете просто да посочите и докоснете, за да управлявате тези устройства.

Поставете го на общ таблет (Amazon въвежда Map View в новия си интелигентен дисплей Echo Hub и Tapo в приложението си за iPad) или на екрана на интелигентен хладилник и управлението на конкретната интелигентна лампа до дивана става много по-лесно за непосветените, отколкото да преглеждат списък с устройства в приложение за смартфон или да отгатват името, когато искат от гласовия асистент да я включи.

Ако обаче поставите изглед на картата на телевизор, тя изведнъж става още по-позната за всички в домакинството.

Map View на Samsung работи на телевизора ви днес и е вероятно това да се случи и при LG, като се използва платформата ThinQ или може би сега, когато всички телевизори на LG могат да бъдат хъбове на Google Home, ще видим, че Google също ще навлезе в това пространство. Очевидно това е нещо, което Amazon може лесно да направи със своя Fire TV. Сега всеки в къщата може да вземе дистанционното на телевизора и лесно да управлява осветлението, термостатите, сенниците или камерата с едно натискане.

0 преглеждания0 коментара

ความคิดเห็น


bottom of page