top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Куо: iPhone 16 ще разполага с подобрени микрофони, за да подобри точността на Siri и диктовката


Говори се, че Siri ще бъде преработена през следващата година като част от по-широка инициатива за функции на изкуствения интелект в Apple. Анализаторът Минг-Чи Куо днес изказа предположение, че тази цел може да има отражение и върху дизайна на хардуера, в публикация в блога си Medium.


Куо твърди, че всички модели iPhone 16, които се очаква да се появят през есента на 2024 г., ще разполагат със значително подобрен хардуер за микрофон. Новите микрофони ще улавят по-добре гласа на потребителя, което ще помогне за подобряване на точността на диктовките и гласовите команди на Siri.


Новите микрофони ще имат много по-добро съотношение сигнал/шум. Естествено, алгоритмите за диктовка работят по-добре, когато входният им аудиосигнал е по-ясен и с по-малко смущения. Според Куо новите микрофони ще имат и по-добра водоустойчивост.


Извън приложенията, свързани с изкуствения интелект, новият микрофон би могъл да подобри работата на потребителите с iPhone по очевидни начини, като например по-ясен звук във видеоклиповете, записани в приложението Camera, по-добро качество на гласовите повиквания и други подобни.

Куо казва, че новият компонент на микрофона ще се произвежда от доставчиците AAC и Goertek. Подобрените спецификации ще доведат до удвояване, ако не и до увеличаване на цената на тези компоненти в сравнение с микрофона на iPhone 15.


Линията iPhone 16 ще дебютира през следващата есен, вероятно през септември, както при всяко предишно представяне на iPhone в последно време. Слуховете все още са в начален стадий, но можем да очакваме подобна линия от четири модела, всеки от които този път ще има малко по-големи дисплеи, вероятно тактилни бутони и подобрени камери. Говори се също така, че Apple ще премести сензорите за идентификация на лицето под дисплея на телефоните Pro, което ще доведе до по-малък изрез на Dynamic Island.

0 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page