top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Последният спад на функциите на Google Pixel добавя Circle to Search, Magic Compose, и др.

Новият "свеж" цвят за серията Pixel 8 не е единственото нещо, което Google обявява днес. Компанията представя и най-новата си функция, която въвежда чисто новата функция Circle to Search - видяна за първи път в Galaxy S24 на Samsung - както в Pixel 8, така и в 8 Pro. Google казва, че функцията Circle to Search ще бъде пусната в действие на 31 януари, което по случайност е датата на пускане на линията S24 на Samsung. С продължително натискане на началния бутон или навигационната лента ще можете да обхождате всичко на екрана на телефона си и Google ще предоставя повече информация за маркираното съдържание.

Това отпадане на функцията също така прави вградения термометър в Pixel 8 Pro поне малко по-полезен: вече можете да го използвате, за да измерите собствената си (или чуждата) телесна температура. Google описва тази функция като "медицинска", така че изглежда почти сигурно, че компанията е получила някакво ниво на разрешение от FDA, за да използва термометъра по този начин. За мен все още е озадачаващо, че Google е решила да вгради термометър в телефона, но сега има практическа употреба за него, вместо да проверявате температурата на кафето си или нещо друго глупаво.

Екранна снимка на функцията за измерване на телесната температура на термометъра на Pixel 8 Pro.

Можете да синхронизирате показанията на телесната температура с профила си във Fitbit.

По-старите Pixel-и също получават някои нови трикове: Google казва, че Pixel 6 и по-новите модели ще могат да използват функцията Magic Compose, за да "пренапишат подготвеното съобщение в различни стилове" с помощта на изкуствен интелект. Тази обработка се извършва на устройството в случая на Pixel 8 Pro, но другите телефони на Google ще могат да използват облака, за да придадат на съобщенията си професионален тон или да ги направят по-кратки.

Това отпадане на функцията също така променя досегашното Nearby Share в опростената марка Quick Share, която сега се споделя от Google и Samsung. Функционалността остава същата: Бързо споделяне ви позволява да изпращате съдържание до близки устройства с Android, ChromeOS и Windows, които поддържат тази функция.

В края на най-новата актуализация Google съобщава, че автоматичното превключване на звука ще се появи в Pixel Watch. "Можете да превключвате своите Pixel Buds Pro от Pixel Watch към произволен брой Pixel телефони или Pixel Tablet и да получавате полезни известия за това къде се превключва аудиото ви", пише компанията в публикацията си в блога. И накрая, Google въвежда "Photomoji" в приложението си Messages:

Искате да реагирате на съобщение с изрезка на вас или на четириногия ви най-добър приятел? Photomoji в Google Messages ви позволява да превърнете любимите си снимки в реакции с помощта на изкуствения интелект на Google в устройството. Просто изберете снимката, прегледайте обекта, с който искате да реагирате, и натиснете бутона "Изпрати". Творенията ви ще бъдат запазени в специален раздел за повторно използване, а като бонус приятелите ви в груповите чатове могат да използват изпратените от вас Photomoji.

Както винаги при тези функционални капки, те ще започнат да се разпространяват сред някои собственици на хардуер Pixel още в четвъртък, а останалите ще ги последват "през следващите няколко седмици".

0 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page