top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Приложението iTunes Филми и телевизионни предавания се прекратява с новата актуализация на Apple TV

Както беше съобщено за първи път през октомври, Apple ще прекрати използването на самостоятелните приложения iTunes Movies и iTunes TV Shows в кутията на Apple TV, като започне с tvOS 17.2 Предупредителното съобщение, показано по-горе, започна да се появява вtvOS 17.2 beta, пусната вчера.

Вместо това Apple насочва потребителите към приложението TV, за да управляват покупките си и да купуват и наемат от магазина. Поне що се отнася до видеосъдържанието на Apple, марката iTunes е на път да отпадне.

Apple актуализира приложението TV в 17.2, подготвяйки миграцията от самостоятелното приложение за видеоклипове на iTunes, като въведе някои функционалности, които досега липсваха в TV. Това включва неща като филтриране по жанр в раздела за закупени филми и включване на бокс сетове в списъците на магазина. В тази актуализация приложението за телевизия има и нов дизайн на страничната лента, който включва специален раздел за магазин и покупки за бърза навигация.

В бета версията на tvOS 17.2 плочките на началния екран за iTunes Movies и TV Shows остават. Отварянето на някоя от тях просто показва съобщение за целева страница, което насочва потребителите към разделите за магазин и покупки в приложението TV. Apple може да скрие приложенията от началния екран на Apple TV с безшумна промяна в бекенда, така че с времето излишните икони на началния екран вероятно също ще изчезнат.

Поне към момента на публикуване приложението iTunes Store на iPhone и iPad все още функционира, що се отнася до закупуването на филми и телевизионни предавания. Възможно е обаче Apple да прехвърли потребителите от това приложение и към телевизора.

Ако приемем, че Apple не открие никакви проблеми с бета версията, tvOS 17.2 вероятно ще бъде пусната за широката публика за всички потребители по някое време следващата седмица, точно преди празниците.

0 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page