top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Скоро ще се появи нов iPad Air: Ето три неща, които да очаквате

Освен новата линия iPad Pro, тази година ще има и нов iPad Air. Всъщност това може да е най-голямото обновяване на линията iPad Air досега, тъй като Apple планира за първи път модел с голям екран.

Ето три неща, които можете да очаквате от новата линия iPad Air...

Нов форм-фактор на iPad Air

През 2020 г. Apple преработи iPad Air, за да му даде 10,9-инчов дисплей и дизайн с плоски ръбове, подобен на този на iPad Pro. Тази година Apple планира да запази същия дизайнерски език, но и да разшири дизайна до нов форм-фактор.

Според множество доклади, включително Bloomberg, тази година Apple ще представи нов 12,9-инчов модел iPad Air. Това ще отбележи първия път, когато iPad Air ще се предлага с два размера на дисплея, моделирайки същото раздвоение като при линията iPad Pro. 12,9-инчовият iPad Air ще използва същата технология на LCD екрана като 10,9-инчовия модел.

Защо слуховете за 12,9-инчовия iPad Air всъщност имат голям смисъл

По-голямо изпъкване на камерата

Според изтекли схеми от веригата за доставки на Apple новите модели iPad Air ще имат преработена камера. Понастоящем iPad Air разполага с един кръгъл изрез за камерата на гърба.

Предполага се, че новият издатък на камерата ще има вертикално ориентиран дизайн, напомнящ дизайна на камерата на iPhone отпреди няколко години, като например iPhone X. Камерата и светкавицата са поместени в един и същ издатък на камерата, което увеличава размера на издатината. Понастоящем iPad Air не разполага със светкавица на камерата.

Засега няма информация защо Apple планира да направи тази промяна освен добавянето на светкавица на камерата. Това може да означава, че Apple има други нови функции на камерата, които налагат новия дизайн.

Всички снимки на предполагаемия дизайн можете да видите на уебсайта 91mobiles.

Няма нова Magic Keyboard за iPad Air

Въпреки че според слуховете Apple планира нова Magic Keyboard с алуминиев дизайн в стил лаптоп за iPad Pro, iPad Air ще пропусне тази промяна.

Както съобщава Марк Гурман от Bloomberg, новата Magic Keyboard ще бъде ексклузивна за линията iPad Pro. Линията iPad Air - включително 10,9-инчовите и 12,9-инчовите модели - ще работи с настоящата Magic Keyboard. По същество това е начин Apple да даде на потребителите още една причина да изберат по-скъпия iPad Pro.

Гурман съобщи през декември:

Новата клавиатура Magic Keyboard осигурява още една отличителна черта на iPad Pro. Apple не планира нова версия на този аксесоар за iPad Air. Новият 12,9-инчов модел ще се придържа към използването на сегашната Magic Keyboard за този размер на екрана. Така че, ако искате да получите най-добрата клавиатура, имате още една причина да изберете Pro.

Обобщение: Характеристики на новия iPad Air

Новите модели iPad Air се очаква да бъдат пуснати на пазара още през март. В допълнение към тези промени, новият iPad Air ще се отличава и с подобрена производителност, вероятно под формата на чип M2 или M3. Възможно е също така да видим как Apple въвежда някои нови цветови варианти.

Планирате ли да си купите нов iPad през 2024 г.? Обмисляте ли iPad Air или iPad Pro? Споделете с нас в коментарите.

0 преглеждания0 коментара

Kommentare


bottom of page