top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Следващата функция на Google Pixel включва подобрения в поверителността и Bluetooth

Ако имате телефон Pixel, като например Google Pixel 8, получавате допълнителни актуализации на софтуера извън обичайните актуализации на Android - и имаме някои улики за това какво може да се появи в следващата функция на Pixel.


Според подробен анализ на последния бета код на Android от Android Central изглежда, че към телефоните Pixel са насочени някои удобни настройки и допълнения, които обхващат всичко - от Bluetooth до запис на екрана.


Що се отнася до Bluetooth, очевидно ще можете да докоснете плочката за бързи настройки, за да превключвате бързо между Bluetooth устройства, вместо да се налага да влизате в настройките. Говорейки за плочките с бързи настройки, ще можете също така да споделяте данните за вход в Wi-Fi с други хора, като просто докоснете опцията "Интернет".


Що се отнася до неприкосновеността на личния живот на потребителите, изглежда, че следващият Pixel ще улесни проверката на приложенията, които в момента използват микрофона и камерата, и бързото изключване на приложенията, които не искате да имат достъп до тези части на телефона ви.


Нотификации и актуализации


Телефони като Pixel 7a също ще бъдат на линия за актуализацията.

Други промени са свързани с известията: изглежда, че ще ви бъде предоставена възможността да скривате известията, докато отразявате екрана си или записвате нещо, което се случва на екрана, което е добра новина, ако редовно правите и двете.


Според доклада актуализациите ще се инсталират по-бързо, след като се разпространи софтуерната актуализация. Актуализациите на Android вече се извършват във фонов режим, за да се сведе до минимум прекъсването на работата на потребителя, но това може да бъде доста бавен процес - благодарение на някои технически хитрости изтеглянето и инсталирането би трябвало да става по-бързо в бъдеще.


Други промени, които очевидно са на път (освен ако Google не промени решението си), включват поле за търсене в лентата на задачите, малки актуализации на начина, по който се обработва управлението на батерията, и повече информация за времето на часовника на заключения екран.

Както посочва Android Central, не всяка нова функция в Pixel drop е изрично спомената от Google, така че е важно да сте наясно какво предстои, за да не пропуснете нещо. Очаква се актуализацията да се разпространи по някое време през май.

3 преглеждания0 коментара

댓글


bottom of page