top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Тази скрита настройка прави сърфирането в Google Chrome много по-бързo - къде да я намерите

В настройките на Google Chrome има скрита функция, за която може би не сте чували, но която може да направи сърфирането ви в интернет много по-бързо и гладко. Тя се нарича "Разширено предварително зареждане" и дори да имате един от най-добрите компютри, може да искате да я включите.

Предварителното зареждане в Chrome е предназначено да направи сърфирането ви в интернет възможно най-бързо, като по същество зарежда уебстраниците, които посещавате, преди да ги посетите. За тази цел Chrome използва бисквитки, които обикновено се събират от компютъра ви, когато посещавате уебсайтове, и които позволяват на браузъра ви да запази неща като предпочитанията ви или кошницата за пазаруване при последното ви посещение на уебсайта. Това е особено полезно, ако например имате бавна интернет връзка и се опитвате да заредите по-големи страници с много изображения.

Основното предварително зареждане често е включено по подразбиране в Chrome, така че той може бързо да стартира уебсайтовете, които смята, че ще посетите. Но това не е вярно за разширеното предварително зареждане, което разширява броя на предварително заредените сайтове и използва сървърите на Google, за да помогне.

Как да активирате разширеното предварително зареждане в Google Chrome

Отидете в Настройки на Chrome > Производителност

Включете опцията Предварително зареждане на страници

Активирайте разширеното предварително зареждане

Прочетете по-нататък, за да видите пълни илюстрирани инструкции за всяка стъпка.

1. Отидете в Настройки на Chrome > Производителност

Първо, отворете настройките на Chrome и изберете Performance (Производителност). Бърз начин да стигнете дотук е да напишете/вмъкнете "chrome://settings/performance" в лентата за търсене и да натиснете Enter.

2. Активиране на страниците за предварително зареждане

Това често е включено по подразбиране, но може да не е така, ако използвате споделена или корпоративна машина. Превключете опцията Предварително зареждане на страници в долната част. Когато тази опция е активирана, Chrome използва "Бисквитки", за да зареди предварително страниците, които смята, че ще посетите, така че когато ги посетите, те се зареждат изключително бързо.

3. Щракнете върху Разширено предварително зареждане


3 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page