top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Търсенето на Google Lens AR в Google Maps получава по-видима икона

Една от най-големите инвестиции на Google в добавената реалност е Live View. Google Maps повишава възможностите за навигация и откриване на AR с марката Google Lens.

Live View включва редица възможности за AR. Той може да предоставя указания за ходене с помощта на плаващи стрелки и улични знаци, а видимите забележителности се използват за ориентация. Можете също така да го използвате за подобряване на точността на местоположението, като сканирате заобикалящата ви среда (докоснете синята точка) и намирате тези, които споделят местоположението си с вас на телефоните Pixel.

Една по-нова възможност ви позволява да стартирате Live View, за да видите наслагвана информация за близките места и да търсите ресторанти, банкомати, магазини и др.

Стартирате я от иконата на камерата в лентата за търсене на Google Maps. Когато тази функция беше обявена за първи път през 2022 г., беше използвана обща икона на камера. Миналата година се премина към едноцветен вариант на иконата на Google Lens, а сега се използва пълната версия в синьо, жълто, зелено и червено.

Тази актуализирана икона е резултат от преименуването на "Търсене с преглед в реално време" на "Обектив в картата" през октомври миналата година, когато Google обяви разширяването на функцията до 50 нови града, включително Остин, Лас Вегас, Рим, Сао Пауло и Тайпе.

1 преглеждане0 коментара

Commenti


bottom of page