top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Умният пръстен на Samsung може да даде началото на нова ера на носимите устройства / Samsung предложи малко подробности за своя Galaxy Ring, но това е още едно доказателство, че 2024 г. се очертава да

Смартчасовниците отдавна властват в света на носимите устройства. Смарт пръстените се движат в периферията, но по-рано тази седмица Samsung завърши събитието Unpacked с тийзър за Galaxy Ring. За мен това означава, че компанията няма търпение да разтърси световния ред на носимите устройства.

Това може да звучи хиперболично, като се има предвид, че всичко, което Samsung направи, беше да пусне ефектна лента с блестящ пръстен с няколко видими сензора от вътрешната страна на лентата. На сцената бяха дадени малко подробности. Но в имейл говорителят на Samsung Амбър Ривър ми каза, че пръстенът има за цел да "даде възможност на повече хора да управляват здравето си с цялостен, но опростен подход към ежедневното благосъстояние у дома" Част от тази цел е да се получат последователни и точни данни за проследяване за дълъг период от време - оттук и по-малкият форм-фактор. Ривър също така отбеляза, че пръстенът ще има "водещи сензорни технологии" и че ще бъде достатъчно удобен за носене 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Някои хора от Unpacked също видяха прототип, като анализаторът Ави Грийнгарт отбеляза, че той е лек, предлага се в три варианта на покритие и в размери до 13 и ще бъде наличен по-късно тази година.

Смарт пръстените са по-дискретни и много по-подходящи за проследяване на съня, отколкото смарт часовниците. (Samsung също така прекара последните две години в усъвършенстване на функциите си за проследяване на съня.) Освен това долната част на пръста ви е по-точно място за проследяване на кислорода в кръвта и сърдечния ритъм, отколкото китката. И тъй като смартчасовниците стават все по-популярни, чух от много читатели, че копнеят за по-прости устройства за проследяване, които не са продължение на телефоните им. Като се има предвид, че Apple държи пазара на смартчасовници, за Samsung е разумно да се опита да завладее по-нов форм-фактор само с един голям, но все още относително нишов играч.


Тъй като подробностите са малко, е трудно да се каже как Samsung възприема Galaxy Ring в рамките на по-голямото си портфолио от носими устройства. Въпреки това виждам, че може да се превърне в аксесоар за Galaxy Watch. Например Amazfit Helio е умен пръстен, който може да действа като самостоятелен тракер или да се свързва със съществуващите умни часовници. Идеята е, че когато дойде време за сън, можете да поставите смарт часовника си на зарядното устройство, без да се притеснявате, че ще пропуснете проследяването на съня. Това е естествено решение и за Samsung, особено след като лесно може да създаде пакет от носими устройства с отстъпка. (Това проработи достатъчно добре за Google, когато добави часовник Pixel Watch към телефоните Pixel.)

1 преглеждане0 коментара

Comments


bottom of page