top of page
  • Снимка на автораАсен Икономов

Фил Шилер обяснява как магазините за приложения на трети страни ще изложат на риск потребителите на iPhone


Миналата седмица Apple направи различни съобщения за предстоящи промени в App Store и iPhone в Европейския съюз. Apple прави тези промени, защото трябва да се съобрази със Закона за цифровите пазари, а в ново интервю със сътрудника на Apple Фил Шилер става ясно, че Apple има сериозни опасения относно промените.


В интервюто за Fast Company Шилер признава, че промени като алтернативни пазари за приложения и възможности за закупуване в приложенията означават, че има нов избор за разработчиците. Този избор обаче е свързан с рискове.


"Тези нови правила, макар и да дават нови възможности за разработчиците, носят и нови рискове. Това няма как да бъде избегнато. Затова правим всичко възможно, за да сведем до минимум тези рискове за всички", обясни Шилер.


Пазарите за приложения на трети страни също така ще отворят iPhone за съдържание, което Apple досега не позволяваше. "В крайна сметка има неща, които не сме позволявали в нашия App Store - неща, които не сме смятали за безопасни или подходящи", каза Шилер пред Fast Company. "Няма да бъде наше решение дали тези други пазари имат същите условия и ограничения."

Той продължи да обяснява как това увеличава риска за потребителите:

В продължение на повече от 15 години, казва Шилър, "ние се занимаваме с много предложения от семейства, от правителства за неща, които трябва да направим, за да се опитаме или да не позволим определени видове неприемливо съдържание в нашия App Store, или да дадем на потребителите контрол върху това преживяване, за да решат какво е най-добро за тях - и ние имаме правила за това", казва Шилър. "Тези правила няма да се прилагат на друг пазар, освен ако те не решат да създадат свои собствени правила, [с] каквито и да е критерии. Увеличава ли се рискът потребителите и семействата да попаднат на неприемливо съдържание или други преживявания? Да, увеличава."


По-специално Шилер се притеснява за приложенията, които ще бъдат достъпни само от пазари за приложения на трети страни. "Тези ситуации ще принудят много потребители да кажат "добре" на пазарите, без да знаят много за тях", каза Шилер.

2 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page